Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/bowtechklinik.dk/public_html/includes/menu.inc).

Hvad er Bowtech?

Bowen teknikken (også kendt som Bowtech – den originale teknik) er et dynamisk system af muskel- og bindevævsterapi, som blev udviklet af den nu afdøde Tom Bowen i Geelong, Australien. Nogle gange kaldes teknikken ’homøopatisk kropsarbejde’ idet der benyttes lette ”greb”, som stimulerer kroppen til at helbrede sig selv.

Bowtech teknikken giver en fantastisk virkning for klienterne med kun en lille indsats fra behandleren. Teknikken kan give lindring for mange slags skader og sundhedsmæssige problemer, både akutte og kroniske, og den indvirker holistisk på hele kroppen via kroppens egne helbredende mekanismer.

Grebene, som udføres på specifikke steder på kroppen (muskler, sener, ledbånd og nerver), giver signaler til nervesystemet, og kroppen reagerer med sine egne vitale ressourcer.

Selvom der er nogle få meget specifikke situationer, hvor en bestemt procedure ikke er tilrådelig, er Bowtech teknikken velegnet for folk i alle aldre i forskellige sundhedsstadier

Når en behandler står overfor en akut skade, kan behandleren meget effektivt anvende bowtech teknikken på det traumatiserede/skadede område, da klienten endnu ikke har haft tid til at kompensere for og tilpasse sig skaden. Imidlertid arbejder de fleste behandlere med klienter, hvis sygdomsbillede har udviklet sig gradvist over mange år, hvor kroppen har udviklet mønstre med dårlig holdning og unormal muskelspænding, der med tiden er blevet permanent. I disse tilfælde må behandleren arbejde med hele kroppen, for at fremme optimal balance og helbredelse.

Bowtech teknikken påvirker hele kroppen ved at genoprette balancen via det autonome nervesystem. Det autonome nervesystem kontrollerer over 80 procent af kroppens funktioner og er meget modtagelig over for ydre påvirkninger. I dag lever mange mennesker i en konstant tilstand af stress, hvor det sympatiske autonome nervesystem er overstimuleret (f.eks. kamp, el. flugt). Først efter at det autonome nervesystem har skifter fra at være sympatisk til at være parasympatisk (hvile, afslapning og restitueret tilstand), kan heling påbegyndes.

Bowtech teknikken giver kroppen mulighed for dette skift. Under en behandling, kommer klienten ofte i en dyb afspænding eller falder i søvn, og ofte kommer der høje lyde fra peristaltikken. Begge dele er tegn på en dyb frigørelse fra stress og et skift til parasympatisk indflydelse. Dette skift kan delvis forklare den generelle antagelse, at en Bowen behandling synes at reaktivere den helbredelse, der ved trau-me, sygdom eller operation kan være gået i stå.